Sosem lehet tudni, mire számíts egy nyelvvizsgán

Nemrég történt, hogy szükségessé vált, hogy szerezzek magamnak egy nyelvvizsgát. Vagyis pontosabban még egyet, mert angolból már van egy sikeres nyelvvizsgám. Hiszen, mint tudjuk a továbbtanulás szempontjából nem érdekel senkit, hogy te tudsz beszélni egy adott nyelven. Ha nincs róla papírod, akkor nem jár érte a plusz pont. Így hát kénytelen voltam beiratkozni egy nyelviskolába, ahol felkészítenek a vizsgára, mert sajnos akármennyire is szeretném azt mondani, hogy magamtól otthon neki állok tanulni, sajnos az hazugság lenne…

Kitartóan jártam az iskolába, otthon is rengeteget készültem a vizsgára és tényleg azt gondoltam, hogy felkészültem. Így amikor elérkezett a vizsga napja nem is nagyon izgultam, mert tudtam, hogy sikerülni fog. Az írásbelin nem is volt különösebb problémám, úgy éreztem, hogy jól ment, de a szóbeli… Sajnos azt kell mondjam, hogy nem sikerült. Nem érzem azt, hogy feltétlenül az én hibám miatt siklott félre, de a végeredmény szerint mégsem volt elég a tudásom. Az történt ugyanis, hogy szépen kihúztam a témákat és igyekeztem legjobb tudásom szerint kifejteni őket, amikor is az egyik vizsgáztató hölgy feltett egy kérdést, amire sajnos nem tudtam a választ. A kérdés a következőképpen hangzott:

“Kérem, sorolja fel a gyertya alapanyagok listáját!”

Őszintén szólva még magyarul sem tudtam volna mit mondani, nem hogy franciául, hiszen még sosem készítettem gyertyát. Sajnos ez a kérdés úgy kizökkentett a mondandómból, hogy sikeresen elbuktam a vizsgán. Elég szomorú voltam, vagy lehet, hogy inkább mérges, amiért így alakult. Így az első dolgom az volt amikor hazaértem, hogy rákerestem a neten, hogyan kell gyertyát készíteni és mikre van szükségem hozzá. Rengeteg videót, képet és információt találtam a témáról és őszintén szólva nagyon megtetszett. Eldöntöttem, hogy beszerzek mindent ami szükséges és készítek én is egy szép gyertyát.

gyertya alapanyagok

Elkezdtem böngészni a neten, hogy hol lehet alapanyagokat vásárolni és ekkor találtam rá a Pipere Porta webáruházra. Rögtön megtetszett az oldal, mert könnyen el tudtam rajta igazodni pedig én nem vagyok egy nagy számítógépes guru. Szerencsére az oldalon minden láthatóan fel van tüntetve, a kategóriákon belül is könnyen meg lehet találni mindent, amit keresel. Amikor megláttam, hogy vannak oktatóvideóik is nagyon megörültem. Mivel még sosem készítettem gyertyát ezelőtt, így tényleg szükségem volt segítségre és iránymutatásra. Az oldal egyre szimpatikusabb lett számomra…

Pár perc nézelődés után rá is jöttem, hogy először valami egyszerűvel kellene kezdenem, pedig már összeszedtem a netről, hogy milyen csoda gyertyákat fogok készíteni. Nem okozott nagy gondot megtalálni, hogy milyen gyertya alapanyagok egyvelegét kell beszereznem, hogy neki láthassak a munkának. Mivel ez volt az első alkalom, így a legfontosabbakat tettem a kosaramba: viaszt, kanócot, illatolajokat és egy cuki kis szívecske alakú gyertyatégelyt. Miután mindent kiválasztottam, a vásárlás folyamata már gyerekjáték volt. Több fizetési és szállítási mód közül választhattam, így végül én a bankkártyás fizetés mellett döntöttem és egy hozzám közeli csomagpontra rendeltem meg. Szeretem az ilyen csomagautomatás opciókat, mert nem kell egész nap a futárra várni otthon, ha dolgozom is tudják kézbesíteni és még érintkezéstől mentes is a vásárlás.

Pár nap alatt meg is érkezett a csomagom és ki is tudtam próbálni a gyertyakészítést. Bevallom nekem nagyon megtetszett, azóta már többször is készítettem, kicsit különlegesebb dolgokat is. Most a következő amire rátaláltam az a házi szappan készítése, hála a Pipere Porta webáruháznak. Már meg is rendeltem az alapanyagokat és alig várom, hogy belefogjak!

Így utólag nézve hálás vagyok a vizsgáztató hölgynek, hiszen miatta sikerült találnom egy olyan hobbit, ami nagyon a szívemhez nőtt. És ne aggódjatok… Azóta már sikeresen letettem a nyelvvizsgát is!