Büszke vagyok a honlapunkra

Gyerekkorom óta azt sujkolták belém, hogy tanuljam az idegen nyelveket, mert csak azzal tudok bármit is kezdeni az életben. Persze nem csak nekem, hanem a barátaim nagy részének is. Talán ezért is beszélünk oly sokan és olyan sokféle nyelvet, amire nagyon büszke vagyok.

Valahogy én már az általános iskolában megfogadtam, hogy bizony komolyan veszem az idegen nyelvek tanulását. Ezért teljes mértékben bele is vetettem magam és már a középiskola második osztályában sikerült letennem a középfokú nyelvvizsgát. A többiek nagyon irigyek voltak rám, mert akkor még senkinek sem volt meg, csak nekem. Erre nagyon is büszke voltam, de igazán nem akartam kérkedni vele.

Aztán nem akartam abbahagyni a nyelvtanulást és az volt a célom, hogy minél többet megtanuljak. Ezért vágtam bele a spanyol nyelv tanulásába is. Mivel ez egy teljesen más nyelv, mint az angol így az elején kissé nehéz volt felvenni a fonalat, de aztán egyre jobban belejöttem és egyre könnyebb lett. Nagyon sok olyan eleme van a spanyol nyelvtannak, ami nem található meg sem a magyarban, sem pedig az angolban, így rá kellett, hogy álljon az agyam. De sikerült és a középiskola végére már egy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkeztem belőle, amire szintén irtó büszke voltam.

Ezután az egyetemen is úgy voltam vele, hogy itt a nagy lehetőség még arra, hogy belevágjak egy újabb nyelvbe. Ezért kezdtem el az orosz nyelvet elsajátítani. Hogy miért? Egészen egyszerűen azért, mert szerettem volna valami teljesen mást tanulni, mint az eddigiek és ugyebár az orosz a szláv nyelvcsaládba tartozik, így gondoltam, hogy nem rossz ötlet, ha megtanulok egy szláv nyelvet is.

Aztán felnőtt koromra annyira meghatározták a nyelvek az életemet, hogy az egyik barátnőmmel elhatároztuk egy nyelviskola megalapítását. Ez neki nagyon régi vágya volt, én meg egyszerűen jó vagyok az idegennyelvekből, így a kettőnk elhatározásából meglakítottuk a kis nyelviskolánkat.

Nem volt könnyű, de sikerült. A nyelviskolának kellett egy remek honlap is, amit mi a Keresőbenelső-vel csináltattunk. Hogy hol hallottam először erről a cégről? Igazából a neten keresgélve egészen egyszerűen, véletlenül megpillantottam a következő hirdetési szöveget: “Online marketing szövegírás: profi, hatásos és keresőoptimalizált.” Ezután rákerestem a honlapjukra, elolvastam egy csomó mindent, majd kértem egy árajánlatot.

Hogyan tudok árajánlatot kérni tőlük?

Roppant egyszerűen. A honlapon található egy űrlap. Ezt az űrlapot kell kitöltenünk olyan alapadatokkal, mint a cég neve, a saját nevünk, az email címünk, a telefonszámunk és végezetül pedig hagyhatunk egy rövid üzenetet is. Az üzenetben azt érdemes leírni, hogy melyik szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, és hogy konkrétan miről lenne szó, mi a vállalkozásunk stb.

Mi elsőkörben a weboldal készítéssel kerestük meg a céget, mert ez volt az első lépés ahhoz, hogy egyáltalán hirdetni tudjuk a nyelviskolánkat, hiszen mindenkinek kell egy olyan weboldal, ahol részletesebben tudnak olvasni az adott szolgáltatásokról. A mi esetünkben rólunk, az órákról, a tanárokról és hogy mindig az akutális információkat tudjuk közzé tenni.

Miért választottuk a Keresőbenelső weboldal készító szolgáltatását?

Igazán tetszett, hogy a honlap készítése során nem egy előre “legyártott” sablonból vagy sablonokból dolgoznak, hanem minden egyes esetben törekednek az egyedi honlapra, illetve arra, hogy minél jobban az ügyfél igényeire szabják azt. Mivel szorosan együttműködnek a megrendelővel, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy olyan weblapot kapunk, amilyet csak szeretnénk.

A weboldalunk tökéletesen megfelel a keresőoptimalizálás követelményeinek. Ma már ez szinte alapkövetelmény hiszen, ha valakinek az oldala nincsen megfelelően optimalizálva, akkor szinte biztos, hogy nem fognak rátalálni vagy csak nagyon nehezen és akkor a bevétel is bánhatja.

A honlapunkat nagyon rövid idő alatt elkészítették. Persze ez amúgy is egy alapkövetelmény náluk, hogy nem tart hosszú hónapokig mire végre megláthatjuk a kész terméket. Nyilván időbe telik, amíg elkészül a tökéletes honlap, de mivel profi szakemberekkel dolgoznak együtt, így ez maximum csupán pár hetet vesz igénybe.

Hogyan készült el a honlapunk a Keresőbenelsőnél?

Az első lépés az volt, hogy jó alaposan kifaggattak minket arról, hogy mégis mik az elképzeléseink és mégis mit szeretnénk. Nekünk már volt egy adott kép a fejünkben, de persze az sem probléma, ha valakinek nincsen, mert maximálisan segítenek abban, hogy milyen lenne az igazán jó honlap egy adott termékhez, szolgáltatáshoz, hogyan nézzen ki, milyen elemeket tartalmazzon stb.

Annak ellenére, hogy nekünk már voltak elképzeléseink az ő segítségükre is nagy szükség volt. Az első és talán legfontosabb a honlap tervezésénél, amire rávilgított a Keresőbenelső, hogy mégis mi a honlap célja. Vagyis mit szeretnénk elérni vele? Azt, hogy a látogató felhívjon minket, írjon nekünk, ajánlatot kérjen vagy megrendeljen valamit? Ezek min-mind nagyon fontos és már az elején eldöntendő kérdések. Ez természetesen azért is lényeges, mert alapjaiban meghatározza a struktúrát vagyis, hogy egy webshop készüljön vagy pedig egy más típusú honlap.

A következő meghatározó kérdés volt, hogy ki a weblap célközönsége. Talán ezt különösebben magyarázni sem kell, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mondjuk egy otthon lévő családanyát kell megszólítanunk vagy egy 20-as éveiben járó egyetemistát vagy mondjuk egy 50-es cégvezetőt. Mindenkit más és más úton lehet megközelíteni és elérni az adott célt. A fejlesztők remekül kidolgozták a honlapunk grafikáját, színvilágát, a képi világot és magát a strukúrát is.

Segítettek kialakítani azt is, hogy milyen érzéseket keltsen a honlap. Attól függően, hogy mit szeretnénk közvetíteni vagy mi a téma 1000 féle hangulatot és érzést lehet kifejezni és ez is nagyon fontos abból a szempontból, hogy mit is akarunk elérni.

Ezután közösen meghatároztuk az oldalak számát vagyis, hogy pontosan mennyi aloldalból álljon az egész felépítése. Majd következett a megfelelő színek kiválasztása és persze a tartalom.

Miután elkészült a honlap nem ért véget a közös együttműködés a céggel, ugyanis a keresőoptimalizálást is velük végeztetjük, hiszen ez is az egyik fő szolgáltatásuk, ami nagyon fontos egy weblap esetében.

Online marketing szövegírás: profi, hatásos és keresőoptimalizált

Miért jó velük végeztetni a keresőoptimalizálást?

Egészen egyszerűen azért, mert ők minden apró részletre odafigyelnek és maximálisan együtt tudunk dolgozni. Segítségükkel már az elején egy olyan domaint választottunk ki, amely jóval keresőbarátabb, mint amit először szerettünk volna. A domain kialakításához szükség van kulcsszavakra, így első lépésként közösen kiválasztottuk a megfelelő kulcsszavakat. Ez tulajdonképpen az alapja az egésznek. Miért fontos ez? Egészen egyszerűen azért, mert már az elején ki kell választani azokat a szavakat és kifejezéseket, amiket mind az oldalak szövegezésénél és a hirdetéseknél is figyelembe kell venni és még a linképítésben is szerepet játszanak.

A Keresőbenelsőnél nagy hangsúlyt fektetnek a konkurenciaelemzésre is. Ennek az a szerepe, hogy a már meglévő kulcsszavakat alaposan ki kell elemezni, hiszen nagyon nagy a verseny. Meg kell nézni, hogy a konkurencia milyen helyet foglal el a rangsorban, hogyan jutottak oda és persze -ami a legfontosabb, hogy hogyan lehet őket megelőzni.

Szintén nagyon lényeges a minőségi tartalomgyártás a folyamatban, hiszen a tartalmakat nem elsősorban a keresőrobotoknak szánjuk, hanem valódi embereknek, akiktől azt szeretnénk, hogy a mi termékünket vagy szolgáltatásunkat vásárolják meg. Itt nagyon fontos a célzás és a mondanivalónk.

Mi nagyon meg vagyunk elégedve a Keresőbenelső szolgáltatásaival, másoknak is szoktuk ajánlani és így utólag nagyon örülök annak is, hogy anno megpillantottam ezt a bizonyos hirdetési szöveget: “Online marketing szövegírás: profi, hatásos és keresőoptimalizált.”