Angoltudás nélkül nem lehetsz sikeres kaszkadőr

Mindig is álmom volt, hogy egy nap kaszkadőr legyek. Ez egy veszélyes szakma, tökéletes fizikai felkészültséget igényel, magabiztosságot és bátorságot. Emellett a kommunikációs készség sem mellékes, hiszen a kaszkadőr csapatban dolgozik, és ha túl akar élni egy-egy meredekebb mutatványt, kritikus, hogy tökéletesen megértesse magát a csapat minden tagjával. Ami pedig talán még fontosabb, hogy tökéletes angolsággal beszéljen, hiszen a legtöbb produkcióban a stáb a nemzetközi nyelvet használja. 

Én ezen a ponton véreztem el. Testben és lélekben megfelelő teljesítményt tudtam nyújtani, a kollégákkal mindig jól kijöttem, de a középszerű angol tudásom egyszerűen képtelen voltam magasabb szintekre emelni. Ennek az lett az eredménye, hogy a kaszkadőr suli elvégzése után csak kisebb magyar produkciókban kaptam szerepet. 

Eldöntöttem, hogy elkezdek nyelviskolába járni, és kerül amibe kerül, feljavítom az angoltudásom. A legnagyobb gondot a hallás utáni szövegértés jelentette számomra, úgyhogy ezt sokat gyakoroltuk. A beszédkészségem is fejlesztésre szorult, úgyhogy sok szituációs párbeszédet csináltunk, ahol különböző témákról volt szó.

Egyik nap az egészséges étkezés volt a témakör, és az egyik csoporttársam szóba hozta a Biocity.hu webshopot. Ez egy olyan oldal, ahol kiváló minőségű természetes alapanyagokat, és kész termékeket vásárolhatunk. Óriási kínálatának és könnyű használhatóságának köszönhetően a weboldal hatalmas, elégedett felhasználó bázisra tett szert. Ezeknek a vásárlóknak lehetősége van értékelni a különböző termékeket, így láthatjuk, milyen minőségű az általunk kinézett áru. Nem meglepő módon a legtöbb értékelés 5 csillag az ötből, és a szöveges üzenetek is arról árulkodnak, hogy a Biocity vásárlói imádják az üzletet. 

Az oldalon keresgélve különféle kategóriák között böngészhetünk, ez segít abban, hogy a nagyméretű kínálatot jól átlássuk. Csak hogy néhány kategóriát megemlítsek, vannak reform élelmiszerek, étrend-kiegészítők, drogéria termékek és prémium termékek is. A reform élelmiszerek közt találunk zabpehelylisztet, zöldborsó lisztet, kesudiót, csíráztatható vörös káposztát és mangóvelőt is. Most természetesen csak néhány terméket soroltam fel, ennél sokkal több minden található a reform kategóriában, szám szerint 758 különböző árucikk. 

A Biocity oldalát böngészve felugró ablakokkal is találkozhatunk, melyek olyan termékeket ajánlanak, amik érdekesek lehetnek a számunkra. Nekem például ezen bejegyzés írása közben “ÉS EZEKET LÁTTAD MÁR?” címmel ugrott fel az ablak, és két különböző fajta teát, valamint egy lisztkeveréket ajánlott. Utóbbi ráadásul le volt akciózva, és az eredeti 2.096 Ft-os ár helyett csak 1.886 Ft-ba került. 

Ha megtaláltuk a számunkra szimpatikus terméket, berakhatjuk a kosárba, és pár kattintással meg is rendelhetjük. Érdemes egyből több cuccot vásárolni, mert 6.900 Ft feletti vásárlás esetén csomagpontos megoldással ingyenes a kiszállítás. Amennyiben nem vagyunk elégedettek a kézhez kapott produktummal – bár erre nagyon kicsi az esély – élhetünk a 30 napos pénzvisszafizetés lehetőségével. Ez jól reprezentálja a Biocity termékeinek minőségét, hiszen élelmiszerekre általában egyáltalán nem adnak garanciát, itt meg egyből egy hónapot adnak. A fizetésnél pedig nem kell aggódnunk, hogy rossz kezekbe kerülnek az adataink, mert a weboldal modern titkosítási, és biztonsági megoldásokat használ, amelyek ellehetetlenítik a rosszindulatú hackerek tevékenységét. 

Ha elfáradunk a nagy vásárolgatásban, átkattinthatunk a Biocity.hu blogjára, ahol rengeteg érdekes információt tudhatunk meg az egészséges táplálkozásról, és életmódról. A bejegyzéseken érződik, hogy a szerzők nagy szakértelemmel rendelkeznek, de odafigyeltek, hogy közember számára is fogyasztható tartalmat hozzanak létre. Olyan hiánypótló cikkeket is találunk itt, mint például a kannabisz olaj hitelességét és hatékonyságát vizsgáló írás.