Nyelvstúdióban ismerkedtem meg a buddhista karkötőkkel

Mindig is álmom volt, hogy bejárjam a világot, és megismerkedhessek különböző kultúrákkal. Emiatt vettem rá magam arra is, hogy megtanuljak angolul. Sajnos nyelvtudás nélkül már nem tudok az országból kimozdulni, hiszen a nyelvi korlátok megkeseríthetik az utazást, és elvehetik annak szépségét. Arról már nem is beszélve, hogy akár bajba is sodorhatom magam, ha nem tudok megfelelően kommunikálni.

A nyelvtanulás egyedül nem megy, így hát beiratkoztam egy helyben lévő, nívós nyelvstúdíóba. Bár a perfekt angoltól még messze állok, már a tanfolyam ideje alatt is rengeteg pozitív élményben volt részem. Sok kiváló embert ismertem meg, közülük néhánnyal az oktatáson kívül is tartjuk a kapcsolatot. Dórával szinte barátnőkké váltunk a vizsgára történő felkészülés ideje alatt. Ő volt az a személy, aki által először betekintést nyertem a buddhista kultúrába.

Az első alkalom, amikor erről a témáról hallottam a karkötője hatására történt. Rögtön felfigyeltem rá, hiszen látszott, hogy nem egy átlagos darabról van szó. Később elmesélte, hogy ez a karkötő egy buddhista karkötő, melynek jelentése van.
Ez nagyon felkeltette az érdeklődésem, így javasolta, hogy olvassak el néhány cikket a nepalitermekek.com blogjában. Szerelem volt első olvasásra. Mintha a sors küldte volna az utamba ezeket a cikkeket. Pontosan erre volt szükségem akkoriban.
A nepalitermekek.com cikkei valódi, szakértői cikkek. Megismerkedtem általuk a buddhizmus elveivel, megtudtam, mit jelentenek a különféle buddha szobrok, és még remek könyveket is találtam, melyek segítették a témában való elmélyedést, önmagam megismerését. Ezek által tudtam meg például azt is, hogy mik is valójában a buddhista szerencse karkötők jelentései.

Rövid idő alatt megfogalmazódott bennem a gondolat, miszerint nekem is szükségem lenne egy ilyen karkötőre. Értettem már, miért hordja minden nap Dóra az ő különleges ékszerét, hiszen rengeteg pozitív hatást gyakorolhat ránk egy jól megválasztott darab.
El is kezdtem hát nézelődni a nepalitermekek.com webshopjában. A webáruház kínálata összhangban volt a cikkek minőségével. Mindenből széles kínálat várja a vásárlókat, továbbá itt csakis minőségi darabok kaphatóak. A webshop egyedülállósága leginkább abban rejlik, hogy az itteni kézműves termékek valóban Nepálból származnak, és mind áldottak. Igen, jól olvastad, meg vannak áldva, mégpedig egy magas rangú buddhista vezető által. Ilyen termékekhez máshonnan nem is lehet hozzájutni tudtommal, vagy csak nagy procedúra árán.

Ezek tudatában még erősebb hittel indultam neki, hogy kiválasszam a saját buddhista szerencse karkötőmet. A weboldal kínálata végeláthatatlannak tűnt. Nagyon sokféle karkötő, vagyis úgynevezett mala van a kínálatban, és először megrémültem, hogy hogyan fogom megtalálni azt, ami nekem való.
Amint jobban szemügyre vettem néhány darabot, rájöttem, hogy könnyebb lesz, mint gondolnám. A nepalitermekek.com itt is ad a minőségre, és tagadhatatlanul látszik a vásárlócentrikus hozzáállásuk. Legyen szó bármilyen termékről, részletes leírást biztosítanak hozzá. No, de nem ám a megszokott formában, ahol csak a kötelező paramétereket teszik közzé, hanem arról is írnak, hogy mire alkalmas az adott dolog, milyen jótékony hatása lehet az életünkre, ha annak részévé tesszük. Sőt, bizonyos termékek estén (például a hangtálaknál) még videókat is biztosítanak. Ez nagyon hasznos, ugyanis egy komolyabb portékáról is eldönthető ezáltal, hogy szeretnénk-e megvásárolni anélkül, hogy személyesen meg kellene tekintenünk.
Ezen leírások segítségével már könnyebb dolgom volt. A szimpatikus külsejűekét olvastam elsősorban, ugyanis hittem, hogy rá tudok érezni, melyik is a nekem való. Így is lett! A részletes leírások ráerősítettek, hogy melyik buddhista szerencse karkötő lesz a megfelelő. Még a horoszkópom is stimmelt a felsorolás alapján, és a méret is olyan volt, mintha nekem tervezték volna. Egy csodás, piros színű, 27 szemes malát választottam.
Már alig vártam, hogy hordhassam a karkötőm. A nepalitermekek.com csakis eredeti, többségében kézzel készített termékeket árul, szóval biztos lehettem benne, hogy teljesen egyedi darab fogja ékesíteni a csuklómat, amit mindenki megnéz majd.

Ezek után még tovább nézelődtem, ugyanis örömmel tapasztaltam, hogy a prémium minőség ellenére teljesen megfizethető áron kínálják a portékáikat. Hamar bekerült a kosaramba az előzőn kívül egy újabb könyv, néhány füstölő, és egy buddha szobor beszerzését is fontolóra vettem. Ez utóbbi sajnos egy másik alkalomra kellett, hogy tolódjon, ugyanis a kiválasztott szobor nem volt épp raktáron. Gyorsan töltik a készletet, de a nagy kereslet miatt előfordul, hogy az adott termék kifogy a készletből. Ez is egy pozitív tény, hogy rengetegen keresik őket, hiszen ez a kiválóságuk tökéletes bizonyítéka.
Tetszett az is, hogy a webshopban korrekt módon, minden termék esetén fel van tüntetve, hogy hány darab rendelhető belőle. Nem árulnak zsákbamacskát, nem fogunk úgy járni, hogy a rendelés leadása után, az izgatott várakozás közepette tudjuk meg, hogy nem fog megérkezni a várva várt csomag a megadott időpontban.

Miután a választott termékek listája nem bővült, rátértem a rendelésre. Az oldal nagyon könnyen kezelhető, el sem lehet rontani. Korábban nem regisztráltam még az oldalra, és bár lehet enélkül is rendelni, én úgy döntöttem, most megteszem. A későbbiekben ez hasznos lehet, hiszen a szállítási, számlázási adatok folytonos újraírását elkerülhetjük vele.
Kifejezetten kedvelem, hogy tudok biztonságos felületen bankkártyával fizetni. Ez a mai világban már elengedhetetlen, mégsem rendelkezik vele minden webshop.

A fizetést követően csupán várnom kellett, hogy megérkezzen a csomagom. Egy elég neves, profi partnercégük intézi a kiszállítást. Kényelmes ez a mód, hiszen nem kell a lábam sem kitenni a házból ahhoz, hogy vásároljak. Nagyon gyorsan dolgoznak, a rendelés leadását követő 48 órán belül kiszállítják a csomagot. Minden esetben, emberi időben, reggel 9 és délután 5 között érkezik a csomag. Ezt azért is kedvelem, mert ha a munkahelyemre kérem, garantáltan ott leszek, és könnyedén átvehetem a csomagot.

Izgatottan vártam az értesítést a szállítás pontos időpontját illetően.
Amikor végre átvettem és kibonthattam, nagy öröm ért. Az árucikkek kifogástalanok voltak, sőt, jobbak, mint azt vártam.
Rögtön tudtam, hogy visszatérő vásárlója leszek a nepalitermekek.com webshopnak, és mostantól nem csak a blogot fogom olvasni.

A buddhista szerencse karkötőmet sokan megcsodálják, így szóba kerül az is, hogy honnan szereztem. Ennek mindig örülök, hiszen a hatása nagyon jót tett nekem, és szeretném ezt másokkal is megosztani pont úgy, ahogyan Dóra tette velem az angoltanfolyamon.

A buddhista kultúra azóta is lenyűgöz, és egyre szorosabb részét képezi a napjaimnak. Rendszeresen olvasom az oldal újonnan megjelenő cikkeit, és a webshopban megjelenő újdonságokkal is mindig képben vagyok. Alig várom, hogy megrendeljem az elmaradt buddha szobromat is, de azt még inkább, hogy miután megtanulok angolul, neki vághassak a nagyvilágnak, és ellátogathassak egy olyan helyre, ahol mindenki ezen elvek szerint él.