Illóolajokkal fertőtlenítem az asztalokat

A mostani helyzetben nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkre, és nagyon fontos az is, hogy a diákoknak is megfelelő körülményeket biztosítsunk.

Nagyon sokat gondolkodtunk az iskolában azon, hogy mivel tudjuk még inkább biztonságossá tenni az itt eltöltött időt.

Ekkor Rékának eszébe jutott, hogy látott egy hirdetést a Humanity Áruháztól, ahol 100% tisztaságú természetes illóolajokat lehet vásárolni, és az ilyen illóolajoknak nagyon sok pozitív hatása van. Ilyen például a fertőtlenítő hatása is, de egyébként vírusölő, gombaölő hatása is van. Ezért döntöttem úgy, hogy természetes illóolajokat fogok használni az iskolában a padok fertőtlenítésére, illetve az asztalok fertőtlenítésére.

Gyorsan be is töltöttem a https://www.humanityaruhaz.hu/kategoria/100__tisztasagu_termeszetes_illoolajok_0.html oldalt, és itt az illóolajok menüpontban olvastam azt, hogy ezek az illóolajok cserjéből, gyógynövényből, virágból, fából vagy bokorból is készülhetnek, és párologtatáshoz, kozmetikum készítéshez, aromaterápiába és aromalámpákban is szokták használni, de igazából mindegyik illóolajnak más-más hatása van az élettanra és a bőrre nézve, úgyhogy bele is vetettem magamat abba, hogy átolvastam a különböző illóolajoknak a leírását, ami meglepően nagyon részletes. Arra jutottam, hogy első körben a teafa olajat fogjuk kipróbálni, azért mert a https://www.humanityaruhaz.hu/kategoria/100__tisztasagu_termeszetes_illoolajok_0.html oldalon olvastam, hogy a fertőtlenítő, antibakteriális, vírus- és gombaölő tulajdonsága mellett felületi és légtér tisztításra is ajánlják, egyszerűen csak egy szórófejes flakonba kell desztillált vizet és néhány csepp teafa illóolajat összerázni, és ezzel igazából egy természetes univerzális tisztítószert lehet így összeállítani, amivel az asztalokat és a különböző felületeket is tudjuk fertőtleníteni.

A szállításra már igazából másnap sor került, ezt írják is az oldalon, hogy 24-48 órán belül megtörténik a szállítás, szóval ezt az időt nagyon jól hozták. A csomagolás nagyon szimpatikus volt, már itt ügyeltek arra, hogy környezetbarát legyen az egész, nem volt tele műanyaggal, hanem kartonpapírok voltak benne. Később olvastam utána az oldalukon, hogy újrahasznosított karton papírral töltik ki a dobozokat. Vagyis tényleg azon vannak, hogy teljes mértékben környezetbarát webáruház legyenek, illetve szerintem már bátran mondhatják annak magukat, hiszen az alapanyagokat, a termékek, a csomagolás, szinte minden valóban környezetbarát.