Elhalasztották a nyelvvizsgám

Szeretek nyelveket tanulni. Mondhatnám azt is, hogy ez a hobbim. Mostanra már három középfokú és egy darab felsőfokú nyelvvizsga is a zsebemben van, azonban ezt még mindig kevésnek érzem. Angolul, franciául, olaszul és spanyolul tanultam eddig. Ezek mind nyugati nyelvek, szóval úgy döntöttem, hogy ezúttal kelet felé fogok tekinteni.

Így esett a választásom az orosz nyelvre. Az orosz kultúra egyébként is érdekelt mindig, egyszer mindenképpen szeretnék is elutazni oda, ha már kicsit biztosabbá vált a nyelvtudásom. Mivel már hatalmas tapasztalatom van a nyelvtanulásban, így tanár nélkül kezdtem el az elején, teljesen önállóan. Nagyon újszerű élmény volt a számomra, bár ez minden nyelvnek a tanulásáról ellehet mondani. Voltak azért nehézségeim. Például elég sok időre volt szükségem ahhoz, hogy a szavak ragozása rögzülni tudjon. Az igeidők viszont hasonlóak a magyar nyelvhez, így az nem okozott különösen nagy nehézséget a számomra.

Úgy döntöttem, hogy az alapfokú nyelvvizsgával fogom kezdeni. Gondoltam, hogy az elsőre sikerülni fog és jót tenne a korai sikerélmény. Sikerült is. Azonban arra is rájöttem, hogy a hallás és a kiejtés meglehetősen nehezen megy. Így szükségszerű volt, hogy mostantól egy anyanyelvű tanár segítségével mélyedjek el az orosz nyelvben a továbbiakban. Nagyon jól haladt a tanulás az új tanárommal. Éreztük mindketten, hogy egyre közelebb kerülök a középfokú nyelvvizsgához elvárt szinthez. Jelentkeztem is egy vizsgára. A nyelvvizsga előtti két hétben megfeszített módon zajlott a tanulás, mert éreztem, hogy nagy kihívás lesz. Azokban a napokban rettentő hideg volt. Szerencsétlenségemre kaptam egy e-mailt, hogy a vizsga elmaradt, mert a nyelvvizsgáztatónál elromlott a fűtés. Mérges voltam, mert szerettem volna túlesni rajta.

Szerencsére azonban viszonylag hamar bepótolhattuk a nyelvvizsgát, mert találtak egy igazán profi társaságot, akik a víz – és fűtésszerelésben is otthon vannak. Köszönhetően a SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében szolgáltatásuknak, a javítási munkálatok szinte azonnal megkezdődtek. Miután észlelték a bajt, azonnal felhívták őket. Mivel itt egy nyelvvizsga központról volt szó, nem lehetett várni a megoldással, ezért a telefonhívást követően már egy órával megjelentek teljes felszereltségben.

Itt egy nagy épületről beszélünk, azonban ők nem csak egyszerű háztartásban megtalálható rendszerek javítását vállalják el. Akár komolyabb ipari épületek víz – és fűtésrendszerének a teljes körű javítását is képesek elvégezni.

Mikor a nyelvvizsga központ felhívta a szerelőket a problémával kapcsolatban, még nem volt biztos, hogy a gázkazánnal vagy a fűtésrendszerrel van e gond. Ez nagyon nem mindegy, hiszen ez a két terület erősen elkülönül egymástól. Más-más szakemberek és eszközök szükségesek a javításukhoz. Az SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében azonban rendelkezik a szükséges szakértelemmel és berendezésekkel ahhoz, hogy mindkét problémára megoldást találjon.

A telefonbeszélgetés során kiderült, hogy a fűtésrendszerrel lehet valami probléma. Már a telefonálás alatt is egy igazi ügyfélközpontú magatartást tapasztalhatunk a szerelők részéről, hiszen a kérdéseikkel segítenek rávezetni a probléma meghatározására. Ennek az az előnye, hogy már a kiérkezés előtt is nagyjából tudni lehet, hogy mire számítsanak. Ez pedig jelentősen megnöveli a hiba kijavításának az idejét.

A fűtésrendszer igen sok elemében jelentkezhetnek hibák, hiszen egy meglehetősen összetett struktúráról beszélhetünk.

Az egyik legjellemzőbb ok az, hogy a rendszer egész egyszerűen elöregszik: a csövek már erősen rozsdásodnak, vagy akár kis is lyukadnak. Ugyan ez igaz lehet a radiátorokra is.

Amennyiben ha a víznyomás túl nagy az könnyedén árthat az illesztéseknek, forrasztásoknak és a toldásoknak is. Ilyen túlzott víznyomást például a vízkő is okozhat, mivel ha megtelepszik a csőben, csökkenti a csőnek az átmérőjét. Ez nem csak a nyomást változtatja meg, hanem az egész fűtésrendszernek a hatékonyságát is. A vízkő direkt módon képes az illesztéseket is tönkre tenni.

Fizikai erőhatások is érhetnek egy fűtési rendszert, melyeknek a megrongálódás lehet a következménye.

Lényegében arra kell törekedni hogy egy fűtésrendszer zárt legyen, ugyanakkor a víznyomásnak is állandónak kell maradnia. Amennyiben ezen feltételek közül bármelyik is sérül, beavatkozásra van szükség, mert előbb vagy utóbb komolyabb hiba fog keletkezni.

Az előbb felsorolt hibalehetőség bármelyikéről is legyen szó, biztosak lehetünk abban, hogy az SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében minden eshetőséget a lehető legprofesszionálisabb módon kezelni tud.

Nekem is volt már egyszer szerencsém igénybe venni ennek a kitűnő brigádnak a szolgáltatását. Egy csaptelepnek a telepítéséről volt szó. Egy barátom ajánlotta nekem őket, akiknek jó tapasztalata volt velük egy csőtöréssel kapcsolatban.

Mikor ilyen munkálatokra van szükség, joggal szoktunk aggódni a magas költségek miatt. Nos ez esetben jó hírrel tudok szolgálni, ugyanis az ő számlájukat a biztosítóknak is belehet nyújtani, amennyiben van biztosításunk ilyen esetekre.

A weboldalukon arról is olvashatunk, hogy lassan már harminc éve vannak jelen ezen a szolgáltatói piacon. Ez a hosszú idő már önmagában is csak megerősít engem abban, hogy egy igen stabil és megbízható vállalkozásról van itt szó, akiket bárkinek mernék ajánlani. Ha ez még nem lenne elég, még AA kategóriás minősítéssel is büszkélkedhet ez a szervezet. Természetesen minden javítási munkálatukra garanciát is vállalnak, ami több évet jelent.

A weboldalukat más okokból is érdemes szemügyre venni. Itt találhatjuk meg például az online hibabejelentés lehetőségét is, aminek a segítségével a lehető legkényelmesebben vehetjük fel velük a kapcsolatot. Nagyon egyszerű a dolgunk: csak meg kell adni a nevünket, az elektronikus postánkat és a telefonszámunkat. Ezen kívül még egy rövid leírást is érdemes itt adni a problémáról, hiszen ezzel is csak hozzájárulunk a minél gyorsabb munkavégzéshez.

Érdemes szót ejteni arról is, hogy itt 24 órás ügyeletben várják a kliensek hívásait. Mindenki tudja, hogy milyen kellemetlen az, mikor szerelőkre lenne szükség, de éppen nem tudunk elérni egyet sem, mert például hétvége van. Ilyen problémánk sosem lesz több, hogy ha őket választjuk. A munkát bárhol elvállalják Budapesten és Pest megyében. Szükség esetén akár egy-két órán belül is kiérkeznek a megadott címre, hogy ha nagyon nagy a baj.

Eddig leginkább a fűtésszereléstől írtam velük kapcsolatban, de zene kívül még többféle javítási munkálatot is képesek elvégezni a legmagasabb szinten.  Lehet szó csatornakamerázásról, csőtörésről, csatornázásról, dugulás elhárításról és egyéb vízszerelési munkákról is, bennünk biztosan nem fogunk csalódni.

Érdemes beszélni arról is, hogy minden munkálatot igyekeznek úgy elvégezni, hogy a lakás minél kevésbé sérüljön. Például ha csőtörés van valahol a falban, azt meglehetősen nagy pontossággal képesek bemérni még mielőtt bármiféle bontást kéne végezni. Ehhez egy modern kamerát alkalmaznak. Ennek az a kétségkívüli előnye, hogy a falat csak ott szükséges bontani, ahol a problémás csővezeték található. Egy ilyen szerelési munkálat általában sok törmelékkel és takarítással jár, de hála ennek a módszernek, ezt lehet minimalizálni.