Nyelvtanárként a kertészkedés a hobbim

Hosszú évek óta egy nyelviskolában dolgozom tanárként. Nagyon szeretem a munkám, számomra a gyerekek a világot jelentik. Viszont be kell valljam, néha nagyon stresszes is tud lenni. Hiszen, mikor el vannak fáradva, sokkal nehezebben figyelnek, ekkor szükség van egy kis fegyelmezésre is, amit ugyan nem szívesen csinálok, de néha elkerülhetetlen. Ekkora szerencsére a gyerekek elég gyorsan észre szokták venni magukat, hogy nem túl célravezető a viselkedésük, utána pedig nincsen gond. Szerencsésnek mondhatom magam azt hiszem, mert nincsen igazán problémás tanulóm. El sem tudom képzelni, mennyi stresszel járhat egy rossz magaviseletű osztály. Szerintem minden tanárnak fontos lenne, hogy a munkája mellett találjon egy olyan hobbit, ami jót tesz a lelki békéjének.

Nekem például ilyen a kertészkedés, valami elképesztő módon kikapcsol. Annak ellenére, hogy laikus vagyok a témában alapvetően, szerencsére elég gyorsan beletanultam, ezt pedig a gazdabolt.hu-nak köszönhetem. Ez egy olyan webshop, amely minden olyan terméket és eszközt forgalmaz, ami szükséges lehet a kertészkedéshez. Többek között vetőmagokat, kertészkedési kellékeket és ehhez hasonló dolgokat. Teljesen véletlen bukkantam a weboldalukra, még pedig úgy, hogy rákerestem: magok rendelés, és az első néhány találat között ott volt a gazdabolt.hu.

Legelőször az tűnt fel, hogy mennyire kellemes a weboldal designja. Tudom, hogy nem ez kell elsődleges szempont legyen, de szerintem nem mindegy olyan téren, hogy hány vásárlót vonz az oldalra. Hiszen valljuk be, az első benyomás alapján dönti el az ember, hogy vajon érdemes – e az adott boltnál vásárolni vagy sem, ez pedig sokszor a kinézet alapján dől el. Emellett szerintem nagyon átlátható, ami szintén nem egy utolsó szempont a böngészés tekintetében. A weboldal oldalán található egy sáv, ahol a terméktalálatokat lehet leszűkíteni. Kategóriákként külön vannak csoportosítva az egyes termékek, ezzel is megkönnyítve a vásárlók dolgát. Ez hasznos például, ha zöldségmagot kell vennünk. Akkor csak rákattintunk erre az alkategóriára, és nem kell végigböngésznünk minden létező magot, például fűmagot.

Nagyon szeretem még az akciók lapfület, ugyanis itt folyamatosan olyan termékek találhatóak meg, amiket az eredeti árukhoz képest kedvezőbben vásárolhatunk meg. Én rendszeresen szét szoktam itt nézni, hátha találok valami olyan dolgot, amit amúgy is meg akartam venni. Nem szabad elfelejteni, hogy ne azért vásároljunk, mert valami olcsóbb, de amúgy nincs szükségünk rá! Olyat érdemes megvenni, amire amúgy is szükségünk van, vagy később szükségünk lesz. Nem vagyok híve a felesleges vásárlásnak, hiszen az is egyfajta pazarlás. Pedig higgye el mindenki, nekem is sokszor nagyon nehéz megállnom, hogy ne vegyek meg pluszban egy – két dolgot csak azért, mert nagyon megtetszik. „Sajnos” nehéz dolgom van, hiszen a gazdabolt.hu-n nagyon széles a termékkínálat, kész bőség zavara fogadja az embert.

A weboldalukon a kapcsolat lapfülön megtalálhatunk néhány fontos információt, például az ügyfélszolgálat e-mail címét. Ha bármi kérdésünk van, ide lehet írni, de a rendelkezésünkre áll egy élő chat szolgáltatás is, ahol gyorsabban választ kaphatunk, mint e-mailen keresztül. Én már többször írtam nekik chaten, és tényleg gyorsan visszaírnak, így ezt csak ajánlani tudom. Összességében nekem csak jó tapasztalataim vannak a gazdabolt.hu-val. Több ismerősömnek ajánlottam már őket, és eddig tőlük is csak pozitív tapasztalatokat hallottam. Érdemes a magok rendelését itt bonyolítania az embernek, és nem érheti kellemetlen meglepetés.