Felkészülés a külföldi útra: a kocsit is muszáj ellenőrizni!

Hetente háromszor járok nyelvórára mostanában. Ez jóval gyakoribb intervallum, mint ahogyan kezdtem, de muszáj voltam intenzívebb tempót felvenni, hiszen közeledett a rég tervezett külföldi nyaralás. Nem akartam úgy elutazni két hétre, hogy egyetlen értelmes mondat sem hagyja el a számat. Bár megérteni már értem a beszédet, de ha én nem tudok beszélni, nem vagyunk sokkal előrébb.

A nyelvtanulás csak az első lépése volt az utazásomnak. Ez egy olyan lépés, amit később is fogok tudni kamatoztatni, ám vannak minden utazás előtt megejtendő teendők is. Ilyen például az autónk ellenőrzése is. Egy cseppett sem örültem volna annak, hogyha ott hagyna az út szélén valahol külföldön, szóval elvittem az autószerelőmhöz, hogy nézze át, tegye rendbe.

Angol óra után láttam, hogy van tőle egy nem fogadott hívásom. Valamiért nem éreztem ezt túl pozitív jelnek. Miután visszahívtam, be is igazolódott a megérzésem. Elmondta, hogy bár nincs túl nagy baj, mégis van egy lépés, amit muszáj beiktatnunk az utazás előtt, ez pedig nem más, mint a váltóolaj cseréje.
Egy cseppet sem értettem hozzá, hittem neki, hiszen soha nem kellett még csalódnom az ő munkájában, pedig már az előző autóm is hozzá hordtam.

Váltóolaj - Olajok | Olajwebshop.hu - kenőanyag megbízható forrásból

Tanácstalanul értem haza, hiszen neki kellett állnom váltóolajat rendelni, venni, varázsolni, igazából nem tudtam, melyik út az egyszerűbb, de a lényeg, hogy be kellett szereznem egy megfelelőt.
Miután a Google nem tudott kisegíteni, ismerőseimhez fordultam, hogy megoldjam a gondot. Így jutottam el a Váltóolaj – Olajok | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból oldalra. Rita férje mindig innen rendel különféle olajokat és alkatrészeket a kocsihoz, és ő eddig maximálisan meg volt velük elégedve.

Nem akartam vakon megbízni bármiben, így, mielőtt rendeltem volna, utána jártam a cégnek. Ezt a lépést mindig beiktatom, ugyanis jártam már úgy más témákban, hogy a külső, a weboldal nagyon tetszetős volt, de az áru és a kiszolgálás csapodár.
Hála az égnek, rögtön láttam, hogy nem egy kókler céggel állok szemben. Meglepett, amikor láttam, milyen komoly megrendeléseik vannak: önkormányzatok és nagyvállalatok is választják őket. Sőt, volt olyan év, amikor egy milliárd forint feletti forgalmat generáltak! Ez lenyűgöző adat, nem egy sarki boltról van ám szó!
A keresőben nagyon jó értékelések születtek róla, és nem is kevés! A szöveges visszajelzésekből egyértelműen kiderült, hogy az emberek többségének a jó kiszolgálás és a minőség jut eszébe róluk.
A közösségi médiában is rengeteg követőjük van és szintén jók a vélemények. Azért egy olajbolt közel sem egy populáris téma, mégis több, mint tízezer ember követi őket. A nagyközönség soha nem hazudik, nem véletlen a mondás, miszerint a bolondgombát csak egyszer lehet eladni… A sok pozitív visszajelzés már elegendő volt ahhoz, hogy bizalmat szavazzak nekik.

Fel is mentem a weboldalra, ami kifejezetten szimpatikus volt. Átlátható, és ráadásul kategorizáltan voltak feltüntetve a különböző váltóolajak, ami segítséget nyújt a megfelelő kiválasztásában. Elég nehéz lett volna, ha ilyen sok termék ömlesztve lett volna feltöltve. Sajnos láttam már ilyet, és keresgélés helyett inkább bezártam a böngészőt.
Itt a váltoolajok mellett más termékek is elérhetők. Gyertyák, szűrők, különböző adalékok, továbbá ápoláshoz szükséges kiegészítők is. Ugyan ezekre nem volt éppen szükségem, a későbbiekben még jól jöhet.

Az oldalon minden termékhez részletes leírás volt. Ez jól jött, úgy gondoltam, a szerelőm utasításai és a leírások alapján meg tudom majd találni a megfelelő darabot. Az árak szimpatikusak voltak, a minőségi termékeket sem horror áron kínálták.

Sajnos a részletes leírások hiába valónak bizonyultak, ha az embernek nincs a birtokában megfelelő mértékű tudás. Nem mertem megrendelni egyiket sem, aztán jött a megoldás: mi lenne, ha bemennék a boltba személyesen?
Budapesten több üzletük is elérhető, így hát gondoltam kihasználom fővárosi tartózkodásom, és bemegyek hozzájuk.

Hozzám a legközelebb a Kelenföldi szaküzletük volt. Kicsit félve tipegtem be az ajtón, bíztam benne, hogy segítőkészek lesznek, de legalábbis nem küldenek majd el a fenébe, hogy ilyen tudatlanul jövök.
Kellemes csalódásban volt részem. Rögtön a segítségemre siettek. Átbeszéltük, mi a problémám, milyen kocsiba kellene választanom olajat, valamint azt is, hogy milyen instukciókat adott nekem a szerelő. Szerencsére a boltban dolgozó úr szakértelme tagadhatatlan volt, szerintem nem tudtam volna olyat kérdezni autós témában, amire ne tudna válaszolni. Most is olyan könnyedséggel tálalta elém a megoldást, mintha csak a vasárnapi ebédről lenne szó.

Örültem, hogy végre nem a sötétben tapogatózom, hanem felkapcsolták a villanyt. Hogy biztosra menjünk, kipakolták elém az összes olajat, ami szóba jöhet, nekem csak választanom kellett. Az első taktikám az volt, hogy majd ár alapján választok, de mindegyik kedvező volt, és még a márka sem lehetett döntő tényező. Az olajboltban csakis a legjobb minőségű árut tartják, így nem volt silány közötte.
Végül szakértői segítséggel született meg, melyiket viszem haza, vagyis pontosabban mondva a szerelőműhelybe.

A fizetés végén átnyújtották a nyugtát, és mondták, hogy őrizzem meg, hiszen szükség esetén ezzel tudom érvényesíteni a 30 napos elégedettségi garanciát.
Nem igazán értettem, úgyhogy elmondták, mit jelent. A “Váltóolaj – Olajok | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból” áruházából rendelt, vagy helyben vásárolt termékek estében 30 napos elégedettségi garanciát vállalnak a termékekre. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogyha a megvásárolt árucikk mégsem lenne megfelelő, azt ebben az időintervallumban kérdés és indoklás nélkül kicserélik. Nem láttam korábban ilyet, és nagy terhet vettek le a vállamról. Mindössze annyi lenne a dolgom, hogy visszavigyem vagy visszaküldjem nekik, és megtérítik a vételárat.
Ha ezt tudom, akkor simán megrendelem a netről!
Ritka manapság az olyan cég, akik annyira hisznek a termékeik eredetiségében és a szolgáltatásuk minőségében, hogy be merjenek vállalni egy ilyen komoly garanciát.

A személyes tapasztalataim alapján már teljesen érthető volt, hogy miért ennyire népszerűek az ismerősök, és úgy általánosságban az emberek körében. Ezt a céget választják több, állami vezetésű szervezetnél is. Többek között a MÁV is az ő olajaikat használja. Páratlan a szakértelmük, a kedvességük, segítőkészségük, és külön kiemelendő, hogy a legnagyobb cégek mellett az átlag emberek kiszolgálására is ugyanakkora figyelmet fordítanak.

Végül az Váltóolaj – Olajok | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból oldal tökéletes választás lett. A szerelőm is megdicsért, állítása szerint nő még ilyen jól nem választott.

Hála az égnek, minden a legnagyobb rendben zajlott az autóm rendbetétele. A váltóolaj cseréje megtörtént, most jobb a járgányom, mint új korában. Nagyon hálás vagyok az ismerősöknek, akik ajánlották az oldalt. Nélkülük lehet, még most is a sötétben tapogatóznék.
Már tényleg csak az angolom kell tökéletesíteni, arra pedig van még egy hetem!