Hétköznapi témákkal idegen nyelv gyakorlás: cipővásárlás

Szeretek hétköznapi témákat behozni a nyelvórákra. A könnyed témák, amikkel a hétköznapunk során találkozhatunk könnyedebbé tudja tenni a kommunikációt, hiszen olyan témáról kell beszélgetni, amiről a saját anyanyelvén is gondolkodás nélkül mesélne valaki. Megkérdeztem a tanulókat, hogy mi az a téma, ami mostanában mozgatja őket, és a többség rávágta, hogy a cipővásárlás az.

Szeretem, hogyha a tanulók sokat beszélnek, azt gondolom, így lehet hatékonyan nyelvet tanulni, így teret is adtam ennek a témának, és mondtam neki, hogy mindenki mutassa be azt a webáruházat, ahonnan leginkább szeret cipőt vásárolni, és mondja el, hogy miért ajánlja. Így esett meg, hogy egy nyelv óra alkalmával Rékától hallottam először a Cipőmarket oldalról.

Elsőként azt mesélte el nekünk, hogy legutóbb egy szandált vásárolt, méghozzá egy Tamaris márkájú szandált a https://cipomarket.hu/tamaris/noi/szandal oldalról.

Elsősorban a bőséges kínálatot emelte ki. Ugyanis amikor legutóbb női szandált nézett ezen az oldalon, akkor több száz szandál közül tudott választani. Én egyből megkérdeztem, hogy hogyan lehet több száz szandált átnézni és megtalálni köztük az igazit. Réka ekkor elmesélte a weboldalnak a felépítését. Elmondta, hogy bal oldalon található egy szűrő, jobb oldalon pedig lehet látni a listázott szandálokat, amik megfelelnek a bal oldali szűrőben beállított értékeknek, illetve jobb oldalon található egy lapozó is, valamint a rendezést is itt lehet módosítani. Alapértelmezetten az ajánlott szandálok vannak megjelenítve elsőként, de lehetőség van arra, hogy eszerint rendezzük csökkenő vagy növekvő sorrendben, valamint a legújabbakat is ki lehet listázni előre. A bal oldali szűrő pedig lehetővé teszi azt, hogy az ízlésünk szerinti cipőket listázzuk ki. Ebben nagy segítségre van a szín, a méret, a sarokmagasság és az ár szerinti beállítási lehetőség. Ezen kívül Réka mesélte, hogy amit ő még nagyon szeret ebben a szűrőben, hogy kedvezmény mértéke szerint is lehet szűrni, ami azért nagyon szuper, mert egyszerűen meg lehet találni azokat a szandálokat, illetve más kategória esetén a többi terméket, amire kedvezmények vannak meghatározva az oldalon. Ha pedig valaki tudja, hogy pontosan mit keres akkor egy kulcsszó kereső is a rendelkezésre áll, ahova egyszerűen be lehet írni a cipő nevét, vagy a cikkszámát, amire rákeresve már meg is jeleníti azonnal az oldal az adott cipőt.

Réka azt is elmondta, hogy bár legutóbb Taramis szandált vásárolt, nem szokott ragaszkodni egy konkrét márkához, és itt emelte ki a mások nagyon fontos szempontot, ami miatt előszeretettel vásárol a Cipőmarket oldalról, ugyanis itt több különböző márka kollekciója is megtalálható.

Miközben Réka mesélt erről a webáruházról többen is serényen bólogattak az elhangzott információk közben. Így összeállt a kép, hogy nem Réka az egyetlen, aki innen szokott vásárolni, hanem a tanuló közösségünkből több olyan tanuló is van, aki szívesen használja ezt a webáruházat.

Engem aggasztani szokott online vásárlás esetén a méret, de megnyugtattak, hogy az oldalon található egy mérettáblázat is, ami nagyon nagy segítség tud lenni abban, hogy milyen méretű cipőt érdemes választani egy-egy márkától, de természetesen, ha nem felel meg a méret, akkor akár vissza is lehet küldeni. Az óra végére már nekem is megjött a kedvem a cipővásárláshoz, hazafelé azon kaptam magamat, hogy telefonon már a https://cipomarket.hu/tamaris/noi/szandal oldalt böngészem.