Kemping gázpalackot rendeltem a nyelvi táborba

A nyelviskolás csoportommal már nagyon régóta gondolkodunk azon, hogy össze kellene hozni egy kis közös táborozást, ahol a kempingezés mellett a jó finom ételek elkészítése közben, az angol nyelvnek a gyakorlása lenne a főszerep. Alapvetően ezt úgy képzelem el, hogy az egész esemény alatt kötelező szinten legalább a kommunikációnak a 80%-ának angolul kell zajlania, tehát mindenképp angolul kell majd megértetni egymást a másikkal. Természetesen ezt a haladó csoporttal fogjuk végigvinni. A kezdő csoporton egy kicsit mélyvíz lenne, de el tudom képzelni, hogy velük is indítunk valami hasonlót egy kicsit enyhébb szabályokkal.

Amiről megfeledkeztem a szervezés során, az a kemping gázpalack, ami a sütéshez-főzéshez elengedhetetlen. Útközben a tábor felé haladva próbáltam ennek a beszerzését megoldani miközben párom vezetett. Gyorsan előkaptam a telefont, és rákerestem a keresőben, ami kidobott egy nagyon érdekes oldalt, ahol lakossági és ipari gáztermékek egyaránt kaphatók. Gázcserére is lehetőség van, és mindezt házhoz is viszik annak, aki ezt innen megrendeli, a megrendelés pedig egy telefonszámon keresztül zajlik.

Kicsit megijedtem, hogy vajon majd a nyelvtanfolyam táborunknak a helyszínére szállítanak-e, de itt az oldalon keresztül megtudtam, hogy a kiszállítás az nem csak Budapestre érvényes, hanem Budapest és annak a 20 kilométeres vonzáskörzetébe is kiszállítanak és teljesen mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb mennyiségről van szó. Mindenkinek kiszállítanak. Első blikkre azt gondolom, hogy a 20 kilométeres körzetben benne van a táborhelyünk is, de azért megkerestem az oldalon azt a listát, ahol felsorolják, hogy milyen településekre szállítanak ki, és szerencsére meg is találtam ebben a listában Gödöllőt, úgyhogy a tábor helyére is kiszállítanak palackokat. A kiszállítási települések között még nagyon sok másik település is szerepel konkrétan Acsától kezdve, Gödön, Alsógödön, Mogyoródon, Kistarcsán, Nagytarcsán át egészen Biatorbágy, Üröm, Solymár, Pomáz és még jó néhány város fel van itt sorolva.

A kiszállítási települések listája felett tudtam meg azt is, hogy milyen palackokat, illetve milyen márkájú termékeket forgalmaznak. A palackos PB gáz esetén a flaga vagy a molnak a termékeit forgalmazzák. Egyéb palackos gázoknál a Messer hungarogáz, kft. palackjait viszik házhoz a gázfutárok, valamint a hegesztési gázkeverékeknél a Linde palackozott műszaki gázpalackjait szállítják ki. Aminek nagyon megörültem, hogy nagyon rövid házhoz szállítási időt is tudnak akár vállalni, de szerencsére nekem igazából a következő napra kellett a grill palack, de itt az oldalon azt is olvastam, hogy akár 2-4 órán belül is házhoz szállíthatják a palackokat, ami nagyon rövid idő. Egyedi megrendelés szerint és házhoz szállítanak palackokat, ami azt jelenti, hogy meg lehet velük beszélni, hogy pontosan mikor szeretnénk kérni a kiszállítást és akkor abban a megbeszélt időpontban fogják kiszállítani azokat a palackokat, amiket megrendelünk tőlük. Ami most nekem érdekes volt, az a PB gázpalack menüben található. Egyébként ha valaki nem tud olyan sok mindent a gázokról, akkor ezen az oldalon tud informálódni, mert minden palacknál meg vannak osztva érdekes információk. Pb gázpalacknál például intelmek is vannak, hogy nem szabad alagsorban, vagy pincében használni. Van szó a fűtőértékéről is, illetve arról is, hogy miért szagosítják igazából az amúgy színtelen és szagtalan gázt. De ugyanígy a többi palack esetén is nagyon sok érdekes információt lehet megtudni az oldalon keresztül, mert nemcsak PB palackokat és nem csak lakossági felhasználásra szállítanak ki, hanem egyéb gázkeverékek, gázpalackok is elérhetőek. Például a lufikhoz hélium palackra van szükség, ez is megtalálható itt az oldalon, és akár egy egyszerű rövid megrendeléssel házhoz is lehet kérni. De van még náluk CO2 palack is, így tudtam meg, hogy nemcsak az élelmiszeriparban használják fel a CO2 palackokat, hanem akár mélyhűtésre is, valamint ezt használják sörcsapoláskor is. Ezen kívül a legideálisabb védőgázról, az argonról is van néhány információ az oldalon, argonpalackot is lehet tőlük rendelni, amit egyébként a kohászaton és az ívhegesztésen kívül még a búvárkodásban is, és az élelmiszeriparban is szoktak használni.

Azt is megtudtam, hogy a nitrogén az nem mérgező gáz, és nagyon sok területen hasznosítják, és ilyen például az elektronikus alkatrészek, az áramkörök gyártásához ez egy elengedhetetlen összetevő, és amennyiben nitrogén palackra lenne szükség, akkor azt is be lehet szerezni. Valamint acetilén palack is kapható, ezt használják hegesztéshez, lángtisztításhoz, vágáshoz, de még világításhoz is. Ezen kívül az oxigénpalack az acélgyártásnál kerül inkább előtérbe, ilyen oxigénpalackot is be lehet szerezni a gázpalack futár oldalról. Valamit, amiről még nem hallottam, és itt láttam először, az a corgon palack. Ennél azt írták, hogy ez az egyik leggazdaságosabb gáz a hegesztési munkálatokhoz. Hát én ebbe azért ennél jobban nem megyek bele. Ez már nem igazán hozzám tartozik, de a PB gázpalackoknál ott van, amit én keresek. A PB gázpalack különböző kiszerelésekben kapható, van 11,5 kilogrammos, és van 23 kilogramm palack töltetű gázpalack is. Itt fel vannak tüntetve a bruttó árak, amik Budapestre vonatkoznak.

De itt lehet találni targoncagázt és motorikus gázpalackot, valamint propán gáz is található, ami szintén két méretben is kapható, mint a PB gáz. A propán gáz, az 10,5 kilogrammos és 21 kilogrammos palackos töltettel kapható. Itt találtam meg azt is, ami miatt eredetileg az oldalra érkeztem, amire nekem most nagy szükségem van. Ez a grill gáz, ami egy öt kilogrammos PB gázzal töltött palackocska, ez pont elegendő lesz nekünk. Itt azt is megtudtam, hogy egy ilyen töltött palack ára az 20 ezer forint, de a későbbiekben, ha csak palack cseréről van szó, akkor már csak 7000 forintba fog kerülni, tehát megéri most ezt így megvenni tőlük.

Miután nagyon alaposan átnéztem az oldalt és nagyon sok információt megtudtam a cégről, köztük például azt is, hogy már nagyon régóta a szakmában vannak, és tényleg akár a kisebb barkácsműhelyektől kezdve a nagyobb vállalatokig mindenkinek szállítanak ki palackokat. Az árak pedig nem csak az elmondásuk szerint, hanem szerintem is nagyon kedvezőek, és megéri tőlük házhoz rendelni. Szóval miután jól átnéztem az oldalukat, akkor felhívtam az oldalon lévő telefonszámot és le is egyeztettünk minden információt, hihetetlenül segítőkészek voltak és nagyon pontosan meg tudtuk beszélni azt is, hogy mikor várható a kiszállítás. Persze mondták, hogy előfordulhat azért bármikor csúszás, hisz akár az időjárási viszonyok, vagy a közlekedés is közbe tud egy kicsit szólni, de alapvetően nem szokott ezzel probléma lenni, illetve azt is mondták, hogy ha mégis késés lenne várható, akkor fel fognak hívni telefonon és le fogjuk egyeztetni azt, hogy pontosan mikor érnek oda hozzám. Ez nekem nagyon szimpatikus hozzáállás volt. Látszik, hogy tényleg fontos nekik az, hogy kiszolgáljanak, és hogy elégedett legyek majd a szolgáltatásokkal. A telefonhívás után még megnéztem az oldalukon a blogot is, mert láttam, hogy van ilyen menüpont. Itt különböző biztonsági tudnivalókat is el tudtam olvasni a gázpalackokról. Nagyon érdekes cikk volt, valamint a házhoz szállításról is van egy nagyon érdekes leírásuk egy mókás történettel is, úgyhogy ezt is érdemes végigolvasni.

Illetve ami még fontos lehet, hogy ha esetleg valamiért nem sikerült volna elérni őket telefonon, akkor visszahívnak, valamint az oldalon is található egy űrlap, ahol csak meg kell adni a keresztnevet, az e-mail címet, a telefonszámot, és az üzenetben is le lehet írni, hogy pontosan miután érdeklődünk, vagy melyik gázpalackra lenne nekünk szükségünk, és a visszahívást már csak várnunk kell, fel fognak keresni nagyon gyorsan.

Ez a kis története annak, hogyan szereztem a nyelvi táborunkhoz kemping gázpalackot, ráadásul úgy, hogy nekem nem is kellett mennem sehová, hiszen a megbeszélt címre meg fog történni a kiszállítás.

Kemping gázpalack