Alkoholizmus: függőségekről magabiztosan a nyelvvizsgán!

Egy nyelvvizsga felépítése rendkívül változatos és rengeteg témát érint. Tudnunk kell beszélni az utazásról, a családról, a közbiztonságról, a globális problémákról, a betegségekről és a függőségekről is. Ezt a rengeteg tudást többnyire az iskolapadban és az interneten szerezzük be vegyesen. Amennyiben úgy érzed, hogy van még mivel kiegészítened a függőségekről (pl. alkoholizmus) szóló tételedet, olvass tovább!

Az alkoholizmus sajnos globális probléma napjainkban, melyből egyedül kigyógyulni majdhogynem lehetetlen. Szakszerű segítséget kell ilyenkor igénybe venni, mely csak a páciens együttműködésével valósítható meg. A felepulok.hu egy olyan 28 napos programot kínál, mely kiutat jelent a felépülni vágyóknak a gödörből.

Erről a modern, Minnesota-modellen alapuló programról mindenképpen érdemes említést tenni, hiszen egy rendkívüli körültekintéssel megszervezett, profi módon megvalósított segítségnyújtásról beszélhetünk. Az első állomás egy személyes konzultáció, melyen két hihetetlenül empatikus úriember fog beszélgetni a pácienssel. Felmérik azt, hogy mennyire „nehéz eset” és tájékoztatják a program menetéről, valamint annak anyagi vonzatairól.

Az árlista megtalálható a felepulok.hu weblapján is, ahol azt is olvasható, hogy az említett ár magába foglalja 28 napra a szállást és teljes ellátást, a házon kívüli programokat és az utókezelést is. Az alkoholizmus a legkomolyabban, legnagyobb körültekintéssel kezelt függőségnek számít, ezért is ennyire fontos az, hogy felépülőkben teljes komfortérzet alakuljon ki.

A segítség profik személyében érkezik egy verőfényes, zölddel övezett házhoz, amelyben a felépülni vágyók ejtőzhetnek majd’ egy hónapon keresztül. Végtelen empátiával, türelemmel és alázattal kezelik a pácienseket, azonban a fegyelem sem maradhat el. A létesítmény körbejárható egy 3D-s sétával, melynek során lehullanak az elvonókkal szemben támasztott sztereotípiáink. Kellemes, otthonos környezet fogadja az ide érkezőket, mely minden felmerülő igényt kielégít.

Nem szabad azonban elfelejteni azt, hogy az alkoholizmus kezelése nem fejeződik be a kezeléssel. Fontos, hogy a felépülőt még egy ideig kiemelt figyelemmel kell kezelni a családi és baráti körökben is, hiszen ez a gyógyulás kulcsa.

Amennyiben szeretnél többet olvasni a felepulok.hu alkoholizmus elleni harcáról, látogass el weboldalukra!