Babakocsi tippeket köszönhetek az online nyelvtanfolyamnak

Az ember sok dolgot köszönhet egy nyelvtanfolyamnak, bővülő szókincset, magabiztosságot a kommunikációban, új barátokat… de hogy babakocsi tippeket is? Hát, nekem még ez is összejött.

A vírusnak köszönhetően sokkal több időt töltök home officeban a gép előtt és ezzel párhuzamban felszabadult rengeteg ingázással és dugóban ücsörgéssel elpazarolt idő. Ezért úgy döntöttem néhány hónappal ezelőtt, hogy beiratkozok egy online nyelvtanfolyamra, hogy hasznosan töltsem a felszabadult időt. Többszörösen jó döntésnek bizonyult ez, egyrészt, mert tényleg érezhetően javult az angolom, sokkal magabiztosabb vagyok bizonyos kommunikációs szituációkban és jóval kevesebb nyelvtani hibát vétek, mint korábban. Másrészt pedig azért, mert megismertem néhány nagyon kedves embert, akikkel nagyon egy húron pendülünk.

Így történhetett az is, hogy a babakocsi választáshoz is az itteni baráti társaságból kaptam tippeket. Például azt, hogy a babaverda.hu oldalán érdemes körülnézni, mert ami minőségi, az itt mind megtalálható, mindenféle kivitelben.

Én persze először teljesen tanácstalan voltam annak ügyében is, hogy egyáltalán milyen típusú babakocsik léteznek, mert hogy annyifélét látni a városban. A babaverda.hu-n aztán nagyon hamar választ kaptam erre a kérdésre.

Léteznek viszonylag egyszerűbb, úgynevezett sport babakocsik. A nevük akár arra is utalhatna, hogy ezek kimondottan sportolásra valók, de igazából csak annyiról van szó, hogy a mindennapi “lóti-futiban” jó társak. Tehát könnyedén lehet velük mondjuk a Városligetben bóklászni, akár még egy kicsit nehezebb terepen is. Ezekben a sport babakocsikban általában már ülő helyzetben van a csöppség és csupa-csupa okos rekesz és tartó segít abban, hogy mindent magunkkal tudjunk vinni komfortosan egy kisebb-nagyobb városi kirándulásra. Nagyon praktikusnak tűnik nekem az is ezekben a modellekben, hogy többnyire egész kicsire össze lehet őket hajtogatni, tehát nem kell hozzá egy normál méretű csomagtartónál nagyobb ahhoz, hogy el lehessen csomagolni és magunkkal vinni az autóban.

Ha viszont egy kicsit összetettebb, többrészes eszközre volna szükség, akkor – mint azt megtudtam a babaverda.hu oldalról – léteznek multifunkciós babakocsik. Attól függően, hogy hány részből állnak, lehetnek három az egyben és kettő az egyben rendszerűek is.

Egy három az egyben babakocsi esetében általában kapunk egy sport babakocsit, egy mózeskosaras hordozót és még egy autós hordozót/ülést is. Ez egy rendkívül praktikus kombónak hangzik, természetesen meg is van az ára. De nyilván a jó minőséget és ezt a sok tartozékot nem is adhatják ingyen. Sok esetben mindenféle hordtáska és más egyéb tároló is jár a babakocsi csomaghoz, szóval amellett, hogy egyszerre tudhatjuk le a gondot ezekről az eszközökről, még azon sem kell aggódnunk, hogy nem fognak egymáshoz passzolni a különböző elemek. Szóval azt hiszem, azoknak az anyukáknak, akiknek fontos, hogy vagányul nézzenek ki ezekkel a holmikkal is remek választás egy minél több részes babakocsi szett.

A kettő az egyben babakocsinál hasonló a helyzet, mint a korábban említett verzióban, csak az a különbség, hogy itt a sport babakocsi mellett vagy csak mózeskosár, vagy csak az autós hordozó szokott a szett része lenni.

Aztán persze lehet még fokozni mindegyik csomagot ilyen-olyan extrákkal. Például, hogy nem csak babakocsiként lehet használni valamelyik részt, hanem mondjuk jár hozzá kerék nélküli, fix talp is és így a mózeskosár otthon is használatban lehet.

A megfelelő babakocsi kiválasztását az is segíti, hogy sok terméknél nem csak képek, hanem videók is elérhetők. Ezek szerintem nagyon fontosak, főleg a mostani időkben, hogy nem feltétlenül tudunk személyesen végigjárni minden üzletet a megváltozott nyitvatartások végett. Szóval a babakocsis videók is nagyon hasznosak, hiszen megmutatják bennük, hogy hogyan lehet használni az eszközöket és hogy mekkora helyre és erőre van szükség az összecsukáshoz, szállításhoz és tároláshoz.

Léteznek még olyan babakocsik is, amik kimondottan több babának vannak kitalálva, hiszen előfordulhat az a csodás áldás is, hogy egyszerre ketten vagy akár hárman érkeznek meg a családba új jövevényként. A babaverda.hu oldalon számukra is lehet kombi megoldást találni, nem is akármilyet. De nálam nem lesz ilyen nagy létszámú az új belépés a famíliába, úgyhogy megmaradok az egyszerű multifunkciós modelleknél. A nyelvtanfolyamon is ezeket ajánlották a barátok, na meg felhívták még egy-két pontra a figyelmem, amire érdemes odafigyelni az ügyben. Bár még konkrét termék mellett nem tettem le a voksomat, de ennyi remek babakocsi között biztosan megtalálom majd a nekem valót, a nekünk valót.